our blog

NIEUWS

Het zal je wellicht bekend voorkomen: de suis in de oren na een avondje uit. Steeds meer jongeren onder de 30 jaar krijgen te maken met tinnitus. Veelal onnodig, want goede gehoorbescherming kan dit voorkomen.

De 28e editie van het Amsterdam Dance Event vindt plaats van woensdag 18 tot en met zondag 22 oktober 2023. ADE staat wereldwijd bekend als een vooraanstaand evenement voor de dance-industrie, met vijf dagen vol conferenties, workshops, masterclasses en bijeenkomsten voor iedereen die in de dance-industrie werkt of er een passie voor heeft.

Onderzoekers van het Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC) hebben geconcludeerd dat ongeveer een kwart van de Nederlandse jongeren tussen 12 en 25 jaar waarschijnlijk gehoorschade heeft.Deze bevindingen zijn gebaseerd op de resultaten van online zelftests genaamd Oorcheck en Hoorscan.

Frequente of langdurige blootstelling aan hard geluid, zoals bij concerten bezoeken of persoonlijke muziekspelers gebruiken, kan leiden tot blijvende gehoorschade. Gehoorschade is onherstelbaar en onbehandelbaar, en het heeft een aanzienlijke invloed op iemands kwaliteit van leven.

Festivals en muziekevenementen staan bekend om hun krachtige muziek, maar wist je dat het volume ervan soms zo hard is dat een derde van de jongeren voortijdig naar huis gaat? Dit blijkt uit een onderzoek van de Nationale Hoorstichting onder 1044 jongeren tussen 18 en 30 jaar oud.