FAQ

Hoe lang gaan op maat gemaakte oordoppen van Earbuddies gemiddeld mee?

Op maat gemaakte oordoppen van Earbuddies gaan gemiddeld 4 tot 5 jaar mee. Na verloop van tijd veranderd de gehoorgang, deze verandering kan ervoor zorgen dat de gehoorbeschermers niet meer de optimale bescherming bieden.

Zijn mijn oordoppen ook voor andere doeleinden te gebruiken?

Ja, dit hangt er echter wel vanaf waar u de gehoorbescherming voor gaat gebruiken! Bij sommige activiteiten is het beter als u hier een ander type filter voor gebruikt. Filters zijn los verkrijgbaar en eenvoudig zelf te verwisselen. Neem hiervoor contact op met ons op.

Wat is het verschil tussen een gewone filter en een muziekfilter?

Gewone filters hebben een genuanceerde demping wat ook wel lineaire demping wordt genoemd. Dit houdt in dat de filters bij bepaalde frequenties meer of minder dempen.
De muziekfilters hebben een vlakke demping. Dit houdt in dat de filters nagenoeg bij iedere frequentie hetzelfde dempen. Het is alsof de muziek met een volumeknop iets zachter wordt gezet. Muzikale nuances zijn hierdoor perfect hoorbaar.

Hoe houd ik mijn oordoppen schoon?

Om de optimale werking van de oordoppen te garanderen is het aan te raden om de oordoppen regelmatig schoon te maken.
Verwijder eventuele aanwezige oorsmeer in de opening van de oordoppen met de oorsmeerpen. Maak vervolgens de oordoppen schoon met de Earbuddies Schoonmaak-set.

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

Na het afronden van de bestelling en het aanmeten van de afdrukken zal je de op maat gemaakte oordoppen binnen 2 weken thuis ontvangen.

Hoe wordt mijn bestelling verzonden?

Bestellingen worden met normale brievenbuspost van PostNL verzonden, dus zonder track & trace code.

Hoe gaat het aanmeten van op maat gemaakte oordoppen in zijn werk?

Na het maken van een afspraak zullen de afdrukken worden afgenomen van de beide gehoorgangen. Allereerst zullen de gehoorgangen worden gecontroleerd. Vervolgens worden er watjes in de gehoorgangen aangebracht welke worden gecontroleerd. De volgende stap is het aanmeten van de afdrukken: doormiddel van het aanbrengen van een siliconen materiaal in de gehele oorschelp. Dit siliconen materiaal heeft een droogtijd van ongeveer 5 minuten.

Garantie van de oordoppen?

Als het om garantie gaat, zijn er twee verschillende types: pasvorm-garantie en materiaal-garantie.

Pasvorm-garantie
Na ontvangst van je oordoppen geldt een pasvorm-garantie van twee maanden. Het is van belang dat je binnen deze periode contact met ons opneemt als je niet tevreden bent over de pasvorm of demping van je oordoppen. Wij informeren je vervolgens verder over hoe we het probleem gaan oplossen.

Materiaalgarantie
Zit er een scheur in de oordop? Dan valt dit onder de materiaalgarantie. Deze garantie zal 2 jaar gelden. Er zal een nieuwe oordop geproduceerd worden. Neemt hiervoor contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Problemen met de pasvorm of demping van mijn oordoppen?

Pasvorm problemen?
Blijven de oordoppen niet goed in je oren zitten of doen de oordoppen pijn?  Dit is uiteraard niet de bedoeling.
Neem dan contact op met ons. Wij informeren je vervolgens over de procedure voor het corrigeren van de oordoppen.

Demping problemen?
Is de demping te licht of te zwaar, hoort u met uw oordoppen te weinig of juist te veel? Binnen de eerste 2 maanden kunnen kosteloos de filters worden gewisseld. Neem hiervoor contact met ons op. Wij informeren je graag naar de mogelijkheden.

Oordoppen lekken geluid
Heb je het gevoel dat je oordoppen geluid lekken en dus minder dan gewenst dempen? Neem dan contact met ons op. We informeren je over de procedure voor het corrigeren van je oordoppen.

Retourneren van mijn bestelde product?

Deze producten kunnen in verband met hygiëne niet geretourneerd worden als deze zijn gebruikt. Is een artikel kwalitatief niet in orde, neem dan contact met ons op.

Je hebt een verkeerd product besteld
Het kan voorkomen dat je zelf een verkeerd product bij ons hebt besteld. In dat geval kun je het artikel aan ons retourneren. Wij zullen de aankoopprijs en de verzendkosten van de artikelen terugstorten op je bankrekening. Op maat gemaakte producten zijn uitgesloten van retourneren. De verzendkosten die u zelf maakt om het product naar ons terug te sturen zijn voor eigen rekening.

Melden van een retour zending?
Dit kan gemeld worden door contact met ons op te nemen via e-mail. (info@earbuddies.nl)

Hoe doe ik mijn oordoppen in mijn oren?

Neem de oordop tussen duim en wijsvinger. Het smalle deel van de oordop wijst naar de wang. Duw met een rustig naar achter draaiende beweging de oordop in het oor, zodat deze goed aansluit. *De rechter oordop is voorzien van een rode stip.

Ik ben mijn oordoppen kwijt geraakt of wil een nieuwe set bestellen?

Oordoppen kwijt geraakt of een extra set bestellen?
Neem via e-mail contact met ons op, wij zullen je informeren over de vervolgstappen.

Laden....

Hulp nodig?

Lees de FAQ of neem contact met ons op, we helpen je graag!

live chat
info@earbuddies.nl
+31 636358889

Golden Ear Protection

samen tegen onnodige gehoorbeschadiging
#EARBUDDIES @EARBUDDIES_